همه آنچه باید در مورد آزمون آیلتس بدانید

برای رسیدن به این هدف، بسیاری از متقاضیان مهاجرت، آزمون آیلتس را انتخاب کرده اند. بیش از 9000 سازمان در سراسر جهان ؛از جمله موسسات دولتی، آموزشی و استخدامی؛ گواهینامه آیلتس را می پذیرند.

همه آنچه باید در مورد آزمون آیلتس بدانید

آزمون آیلتس مخفف عبارت International English Language Testing System است و به طور مشترک متعلق به شورای بریتانیا، کمبریج و IDP (آیلتس استرالیا) است.

این آزمون جهت سنجش مهارت زبان انگلیسی داوطلبان کار، تحصیل یا مهاجرت در کشورهای انگلیسی زبان از جمله کانادا، استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا طراحی شده است. و مهارت شرکت کنندگان را در چهار مؤلفه Listening، Reading، Writing و Speaking ارزیابی می کند.

انگلیسی سومین زبان پرکاربرد در جهان است و بیش از 379 میلیون نفر در سراسر جهان به این زبان صحبت می کنند. بنابراین، اگر می خواهید در یک کشور انگلیسی زبان کار، تحصیل یا زندگی کنید، به سطح بالایی از توانایی زبان انگلیسی نیاز دارید. شرکت در آزمون آیلتس درهای موفقیت را به روی شما باز می کند و به شما کمک می‌کند علاوه بر بهره مندی بهتر از فرصت‌های شغلی و یا تحصیلی، آسان‌تر در جامعه میزبان ادغام شوید.

برای رسیدن به این هدف، بسیاری از متقاضیان مهاجرت، آزمون آیلتس را انتخاب کرده اند. بیش از 9000 سازمان در سراسر جهان ؛از جمله موسسات دولتی، آموزشی و استخدامی؛ گواهینامه آیلتس را می پذیرند.

 انواع  آزمون آیلتس

آیلتس عمدتا به دو صورت آکادمیک و جنرال برگزار می شود. برای شرکت در آزمون آکادمیک مراکز حضوری و آنلاین وجود دارد. علاوه بر این، داوطلبان می توانند به صورت آنلاین از خانه یا در مکان های خصوصی با اتصال به اینترنت پایدار در آزمون شرکت کنند. از طرف دیگر، آموزش عمومی آیلتس را فقط می توان به صورت آنلاین یا با کامپیوتر در مرکز آزمون برگزار کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع آزمون آیلتس با ما همراه باشید.

مقایسه آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک

آیلتس جنرال برای اثبات مهارت زبان برای اهداف شغلی، مهاجرتی یا شهروندی مورد نیاز است در حالی که آیلتس آکادمیک برای ورود به کالج ها یا دانشگاه ها ضروری است. هر نسخه از آزمون چهار جزء را برای اثبات مهارت زبان ارزیابی می کند: Writing، Speaking، Reading و Listening. هر دو نسخه دارای بخش های تست Listening و Speaking یکسان هستند. اگرچه بخش‌های Writing و Reading با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به توضیح هر بخش آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک می پردازیم.

بخش رایتینگ آزمون آیلتس

این بخش از آزمون در مجموع 1 ساعت طول می کشد. داوطلبان در هر دو دوره آموزشی آکادمیک و جنرال 20 دقیقه وقت برای نوشتن تسک 1 و 40 دقیقه برای نوشتن تسک 2 دارند. توجه کنید که تسک 1 در هر دو نوع آزمون متفاوت است. برای تسک 1 آزمون آکادمیک لازمست اطلاعات آماری نقشه، نمودار یا جداول را تجزیه و تحلیل کرده و ویژگی‌های اصلی آنها را مقایسه کنید. در حالی که برای تسک 1 آزمون جنرال می بایست در پاسخ به شکایات، درخواست اطلاعات یا توضیح یک موقعیت خاص نامه نگاری کنید. تسک 2 برای هر دو مدل آزمون آکارمیک و جنرال، یکسان است. بدینصورت که متقاضیان می باید یک مقاله رسمی بنویسند. مقاله تسک 2 می تواند طیف وسیعی از موضوعات مانند جهانی شدن، آموزش یا موضاعات هنری را پوشش ‌دهد. ممکن است لازم باشد نظر خود را بیان کنید (مقالات opinion)، در مورد مضرات و مزایای موضوعی خاص بنویسید (مقاله های dis/advantage) ، بحث کنید (مقاله های discussion)، یا راه حلی برای یک مشکل ارائه دهید (مقاله های حل مسئله). شایان ذکر است که معیارهای نمره گذاری برای هر دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال از ساختار یکسانی پیروی می کند که به شرح زیر است:

  1. Task Achievement: این مورد عمدتاً در مورد درک سؤال و چگونگی پاسخ کامل به آن برای برآورده کردن شرایط سؤال است. 25٪ از نمره کلی بخش writing برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال به Task Achievement اختصاص می یابد.
  2. Cohesion and coherence: به معنی سازماندهی متن و حفظ انسجام آن اشاره دارد. در یک متن منسجم، ابزارهای دستوری و واژگانی به جریان معنادار، منطقی و منسجم ایده ها کمک می کند. 25 درصد نمره کلی Writing به این بخش اختصاص یافته است.
  3. Grammatical Range and Accuracy: همانطور که از نام آن پیداست به استفاده دقیق از طیف وسیعی از نکات گرامری اشاره دارد. به این معنی که در یک مقاله آیلتس باید از ساختارهای صحیح و متنوع گرامری استفاده شده باشد. مانند دو معیار قبلی، 25 درصد از نمره کلی Writing آزمون آیلتس به این بخش اختصاص یافته است.
  4. Lexical Resource: یک معیار مهم برای بهبود نمره آیلتس است. تاکید این معیار بر استفاده از واژگان متنوع است و 25 درصد از نمره کلی مربوط به آن است.

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس

این بخش از آزمون بین 11 تا 15 دقیقه طول می کشد و به سه بخش تقسیم می شود. متقاضیان هر دو آزمون آکادمیک و جنرال در یک آزمون شرکت می کنند و تفاوتی بین نمونه سوالات آزمون آکادمیک و جنرال وجود ندارد. معیارهای مهم نمره گذاری برای این بخش از آزمون به شرح زیر است:

  1. Fluency and accuracy: این مورد بر توانایی شرکت کنندگان در روان صحبت کردن و مکث های بجا تمرکز می کند. 25 درصد نمره کلی بخش Speaking به این معیار اختصاص یافته است.
  2. Lexical Resources: به واژگانی که هنگام صحبت کردن استفاده می شود اشاره دارد. استفاده از طیف وسیعی از واژگان نشان می دهد که داوطلب می تواند آزادانه و مناسب ارتباط برقرار کند و 25 درصد از نمره کلی آزمون را دارد.
  3. Grammatical Range and Accuracy: معیاری است که تنوع گرامر و صحت استفاده از آن را می سنجد. اجتناب از اشتباهات گرامری در حین استفاده از ساختارهای گرامری پیشرفته یک ویژگی کلیدی برای دریافت امتیاز بالا است. این معیار 25 درصد نمره کلی در آزمون اسپیکینگ را دارد.
  4. Pronunciation: تلفظ معیار بسیار مهمی است زیرا به ممتحن کمک میکند تا راحت تر منظور داوطلب را درک کرده واو را ارزیابی کند. این فاکتور 25 درصد از کل نمره را شامل می شود.

بخش ریدینگ آزمون آیلتس

این بخش از آزمون توانایی شرکت کنندگان در درک پیام کلی، درک جزئیات، یافتن حقایق مرتبط، درک استدلال ها، نظرات و اهداف را می آزماید. بخش reading آزمون آیلتس برای متقاضیان آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت است. در کل، متقاضیان برای این بخش 1 ساعت وقت دارند تا 3 متن را خوانده و در مجموع به 40 سوال پاسخ دهند.

ریدینگ آیلتس آکادمیک شامل سه متن است که ممکن است گفتمانی، تحلیلی، واقعی و یا توصیفی باشد. موضوعات این قسمت می تواند شامل نمودارها و نقشه ها باشد.

ریدینگ آیلتس جنرال نیز دارای سه بخش است با این تفاوت که در بخش‌های 1 و 2 متون کوتاه هستند و عمدتاً توانایی متقاضیان را در درک ارتباطات نوشتاری در زندگی روزمره ارزیابی می‌کنند. بخش 1 شامل جداول زمانی و تبلیغاتی است و بخش 2 شامل شرح وظایف، اطلاعیه های کارکنان و اطلاعات آموزشی است.

بخش لیسنینگ آزمون آیلتس

در هر دو نوع آیلتس آکادمیک و جنرال، بخش Listening سوالات یکسانی را شامل می شود. متقاضیان برای پاسخگویی به سوالات این بخش تقریباً 30 دقیقه زمان دارند؛ همچنین 10 دقیقه زمان اضافی برای وارد کردن پاسخ ها در برگه پاسخدهی وجود دارد. از جمله مواردی که نیاز به توجه ویژه دارد املای صحیح کلمات حین انتقال پاسخ ها و رعایت نوشتار با حروف بزرگ در جاهای ضروری است. به عنوان مثال، اگر پاسخ شما نیویورک (New York) باشد، برای New york، new york، یا newyork امتیاز نخواهید گرفت. نکته مهم دیگر این است که از انواع لهجه های آمریکایی، استرالیایی و انگلیسی در آزمون Listening استفاده می شود. نکته مهم دیگر این است که داوطلبان تنها یک بار می توانند به فایل صوتی هر بخش گوش دهند. بنابراین، برای ایجاد آمادگی و افزایش اعتماد به نفس خود لازم است تا جایی که می توانید سوالات مربوط به لیسنینگ آیلتس را تمرین کنید. برای کسب آگاهی بیشتر در رابطه با آزمون لیسنینگ آیلتس باید بدانید که این بخش از چهار قسمت تشکیل شده است:

  • قسمت اول: معمولا یک مکالمه دو نفره در مورد موضوعات روزانه یا معمولی است.
  • قسمت دوم: غالبا یک سخنرانی فردی است.
  • بخش سوم: بیشتر به چندین سخنران در یک جلسه آموزشی، کارگاه یا سمینار مربوط می شود.
  • بخش چهارم: یک سخنران است (اغلب یک استاد دانشگاه) که در یک کلاس درس سخنرانی می کند.

آزمون آیلتس Paper-based یا Computer-based؟

شما می توانید در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال بصورت Paper-based و یا Computer-based شرکت کنید. هر دو نسخه از آزمون قالب، دسته بندی سوالات، زمان بندی و مطالب مشابهی دارند؛ تنها چیزی که متفاوت است تجربه روز آزمون شما است. برای داشتن دیدگاه بهتر، شباهت ها و تفاوت های بین آیلتس Paper-based و Computer-based در ادامه ذکر شده است.

 آزمون IELTS Paper-based

آزمون آیلتس حضوری به شکل کاغذی برگزار می شود و هر سه بخش Listening، Reading و Writing آزمون در همان روز برگزار می‌شود. داوطلبان آزمون حدودا ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه برای انجام آن زمان دارند. نکته حائز اهمیت این است که بخش اسپیکینگ آزمون یا در همان روز، یا یک هفته قبل و یا یک هفته بعد از آن برگزار می شود.

 مزایای آزمون IELTS Paper-based 

  • شما 10 دقیقه وقت اضافی برای انتقال پاسخ های خود دارید.
  • صفحات را به راحتی می توان ورق زد.
  • می توانید زیر بخش های مهم متن خط بکشید.
  • باعث خستگی چشم نمی شود زیرا نیازی به خیره شدن به صفحه نمایش نیست.

باورهای نادرست در مورد آزمون IELTS Paper-based

  • اگر در شهر خود امتحان بدهید، نمرات بالاتری می گیرید.
  • صحبت کردن با لهجه به شما کمک می کند تا نمرات بهتری دریافت کنید.
  • لبخند زدن در آزمون Speaking نمره من را افزایش می دهد.
  • نوشتن کلمات بیشتر منجر به نمرات بالاتر می شود.

نکات مهم در مورد آزمون IELTS Paper-based

  • صورت سوال و نحوه پاسخگویی به آنها را با دقت بخوانید.
  • پس از آزمون باید دفترچه سوالات را پس بدهید.
  • تنها تمرین سبب کسب نمره بهتر می شود.
  • طبیعی و با لهجه خود صحبت کنید.

آزمون IELTS Computer-based

در دسامبر 2017، آیلتس نسخه مبتنی بر کامپیوتر را طراحی کرد و برای اولین بار آن را در استرالیا در دسترس قرار داد. پس از آن IELTS Computer-based در بیش از 20 کشور در سراسر جهان محبوب شد. درست مانند آیلتس مبتنی بر کاغذ، این فرمت در دو نسخه (آکادمیک و آموزشی عمومی) موجود است. از جمله مهمترین جنبه های آزمون آیلتس مبتنی بر کامپیوتر این است که هر چهار بخش آزمون (Listening، Reading، Writing و Speaking) در یک روز انجام می شود.

 مزایای آزمون IELTS Computer-based

  • داوطلبان می توانند متن را برجسته کرده و یادداشت برداری کنید.
  • امکان Copy-Paste و Click-Drag وجود دارد.
  • گزینه Word Count کلمات را برای شما می شمارد.
  • می توانید در مراکز آزمون کمتر شلوغ با تاریخ های مختلف آزمون را رزرو نمایید.
  • نتایج در عرض 5-7 روز در دسترس است.

باورهای نادرست درباره آزمون IELTS Computer-based

  • آزمون Computer-based دشوارتر از آزمون Paper-based است.
  • فرمت تست متفاوت است.
  • بخش اسپیکینگ قبل یا بعد از روز آزمون گرفته می شود.
  • گزینه بررسی گرامر و املا موجود است.
  • فقط می توانید روی کامپیوتر یادداشت بردارید و کاغذ داده نمی شود.

 

نکات مهم در مورد آزمون IELTS Computer-based

  • داوطلبان تنها 2 دقیقه پس از بخش لیسنینگ فرصت دارند تا پاسخ های خود را بررسی کنند.
  • به محض تمام شدن زمان، صفحه آزمون بسته می شود.
  • همه پاسخ‌ها روی «ذخیره خودکار» هستند، نیازی به «ذخیره» یا «ارسال» نیست.
  • انواع سوالات در آیلتس Paper-based و Computer-based یکسان است.
  • تعداد کمی از داوطلبان ممکن است در مدت زمان معین در آزمون شرکت کنند.

  نمرات آزمون آیلتس

بارم بندی آزمون بین نمره 1 تا 9 است. ممکن است نمره یک داوطلب 6 و نمره داوطلب دیگر 6.5 باشد. داوطلبینی که با هدف آکادمیک در این آزمون شرکت می کنند، معمولاً بر اساس نمره دانشگاه مورد نظر خود، به نمره 6 یا 7 نیاز دارند. علاوه بر این، برخی دانشگاه ها ممکن است برای هر کدام از چهار مهارت نمره ای را به عنوان حداقل نمره تعیین کنند.

 

معیارهای نمره دهی بخش Listening آزمون آیلتس

همانطور که گفته شد بخش Listening دارای 40 سوال است. داوطلبان می توانند با استفاده از جدول زیر نمره تقریبی خود را محاسبه کنند.

نمره 9 8.5 8 7.5 7 6.5 6 5.5 5 4.5 4 3.5 3 2.5
تعداد پاسخ های درست 39-40 37-38 35-36 32-34 30-31 26-29 23-25 18-22 16-17 13-15 10-12 8-10 6-7 4-5

 

معیارهای نمره دهی بخش  Readingآزمون جنرال آیلتس

بخش ریدینگ آزمون جنرال شامل 40 سوال است. با استفاده از جدول زیر می توانید نمره تقریبی خود را ارزیابی کنید.

نمره 9 8.5 8 7.5 7 6.5 6 5.5 5 4.5 4 3.5 3 2.5
تعداد پاسخ های درست 40 39 38 35-37 34 31-33 30 22-29 23 16-22 15 12-14 9-11 6-8

 

معیارهای نمره دهی بخش Reading آزمون آکادمیک آیلتس

همانطور که قبلا نیز مطرح شد بخش Reading آزمون آکادمیک آیلتس شامل 40 سوال است. متقاضیان می توانند با استفاده از جدول زیر نمره خود را به صورت تقریبی محاسبه کنند.

نمره 9 8.5 8 7.5 7 6.5 6 5.5 5 4.5 4 3.5 3 2.5
تعداد پاسخ های درست 39-40 36-38 35 31-34 30 24-29 23 16-22 15 13-14 10-12 8-9 6-7 4-5

 

معیارهای نمره دهی بخش Writing آزمون آیلتس

برخلاف دو مهارت Reading و Listening که به وسیله جداول نمره دهی ارزیابی می شوند، در بخش Writing آزمون آیلتس از هیچ نوع نموداری برای ارزیابی توانایی های داوطلبان استفاده نمی شود. از آنجایی که مهارت Writing نیازمند بازآفرینی مطالب و دانسته های قبلی متقاضیان است، ممتحن می بایست توانایی نوشتاری داوطلبان را ارزیابی کند. معیارهای نمره دهی Writing به شرح زیر است:

  1. Task Response:
  2. Coherence and Cohesion
  3. Lexical Resource
  4. Grammatical Range and Accuracy

لطفاً توجه داشته باشید که هر معیار شامل 25٪ از نمره کل است و هر دو سؤال نوشتاری (تسک 1 و تسک 2) از 9 نمره ارزیابی می شوند. تسک 2، 66٪ از کل نمره داشته و متقاضیان 40 دقیقه زمان دارند تا این بخش را انجام دهند.

 

معیارهای نمره دهی بخش Speaking آزمون آیلتس

آزمون Speaking نیز از 9 نمره و بر اساس معیارهای زیر ارزیابی می شود:

  1. Fluency and coherence
  2. Lexical resource
  3. Grammatical range and accuracy
  4. Pronunciation

لازم به یادآوری است که هر معیار 25٪ از نمره کل نمره آزمون Speaking را تشکیل می دهد.

 

اگر چنانچه قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید، احتمالا لازم است تا اطلاعات بیشتری داشته باشید. سوالات زیر با هدف پاسخ به سوالات احتمالی شما گردآوری شده است.

  • کجا آزمون بدهم؟

فرم های مختلف آزمون آیلتس در مراکز آزمون معتبر در سراسر جهان برگزار می شود – در حال حاضر بیش از 1600 مرکز آزمون در بیش از 140 کشور وجود دارد.

 

  • هزینه شرکت در آزمون آیلتس چقدر است؟

هزینه ها بر اساس مراکز و کشورهای مختلف متفاوت است. برای هر دو آیلتس آکادمیک و جنرال، احتمالا لازم است حدود 300 دلار پرداخت کنید.

 

  • هزینه انصراف از آزمون آیلتس چقدر است؟

هزینه انصراف از آزمون عمدتاٌ به تاریخ امتحان شما بستگی دارد. بنابراین می بایست به روز برگزاری آزمون دقت کنید. اگر بیش از 5 هفته قبل از تاریخ آزمون، امتحان خود را لغو کنید، کمتر از 25٪ از هزینه های اداری خود را دریافت خواهید کرد. در غیر این صورت، هیچ بازپرداختی دریافت نمی کنید.

 

  • آیا می توان آزمون آیلتس را دوباره تکرار کرد؟

بله، می توانید هر چند بار که بخواهید آزمون را تکرار کنید. البته هر بار باید جداگانه هزینه آن را پرداخت کنید! برخی از داوطلبان مجدداً در آزمون شرکت می کنند، زیرا بار اول، در یک یا چند مهارت، نمره کافی را کسب نکرده اند.

اعتبار آزمون آیلتس

آیلتس از تاریخ شرکت متقاضی در آزمون به مدت 2 سال اعتبار دارد. این بدان معناست که ممکن است لازم باشد که در نهایت مجدداٌ در آزمون شرکت کنید تا ارزیابی حرفه ای تری از مهارت های زبان انگلیسی خود به دست آورید.

شایان ذکر است که چه قصد مهاجرت از طریق تحصیل و یا ویزای کاری را داشته باشید، در صورت پایان دو سال اگر نیاز به تجدید آزمون باشد، شما می بایست مطاله و تمرین بیشتر داشته باشید.

 

References: IELTS   ieltspodcast   idp